duminică, 21 octombrie 2007

Statistic verdele nu ne prinde, betonul insa...


 O minune e pe cale sa aiba loc in tara asta, Bacaul va deveni noua Mecca.
"Primul parc dupa 1989" e pe cale sa devina realitate. 
Ce e de zis, ce e de facut? 
Probabil cei mai miscati nu vor fi bacauanii ci noi, bucurestenii. E dureros pentru noi sa vedem laturi umane asa inapoiate in propria tara, spirite grotesti, preocupate de sanatate, spatiul verde, binedispozitie, plimbari,parcuri.
  Ei bine bacauani hai sa va aratam noi cum se face:
"Bucurestenii mai raman fara un parc: Parcul Bordei"
 
Bucurestenii isi iau adio de la inca un spatiu verde-Parcul Bordei. Justitia ii da peste 30 de mii de metri patrati unui om de afaceri, Costica Constanda. Statul mai are 5000 de metri patrati de care nu se mai ingrijeste nimeni, potrivit "Observatorului" Antenei 1. Lacul este lasat si el de izbeliste. Mai mult, noul proprietar a interzis accesul pe lac.

Constanda dezvolta pe suprafata parcului un proiect imobiliar, lucru pentru care se judeca cu Primaria. Constanda nu mai are rabdare si a trecut la taierea a 20 de copaci din parc. Primaria sustine ca l-a amendat cu 600 de milioane de lei, dar avocatul omului de afaceri sustine ca nici vorba de asa ceva.

Anul trecut, Constanda a mai taiat peste 250 de arbori, taierea fiind autorizata chiar de Sulfina Barbu.

In fiecare an, in Bucuresti dispar cateva sute de mii de metri patrati de spatiu verde. Inainte de 1989, in Bucuresti existau 34,7 milioane de metri patrati de spatiu verde, adica parcuri si gradini, aliniamente stradale si scuaruri intre blocuri. De atunci si pana astazi, copacii au tot fost taiati, iar parcurile - micsorate. Acum, mai exista doar 17 milioane de metri patrati.
Ha...ce ziceti de asta, va e de ajuns?!?
Mai vreti...
"Scandalos - Vile de lux în Parcul Bordei"
Pun pariu ca voi nici nu sunteti asa uniti. Netrebnicilor. 
"UNANIMITATE. 29 de consilieri generali ai Capitalei au fost de acord ieri cu distrugerea Parcului Bordei"

Spatiu verde va trebuie, noi vrem tehnologie, bani, beton.
"Copacii din Parcul Bordei, pusi la pamant"
Copacii din Parcul Bordei, luat sub stapanire de Costel Constanda prin amabilitatea Primariei Capitalei, au fost taiati fara nici o jena.

Drept concluzie as dori sa semnam cu totii o petitie impotriva autoritatilor bacauane pentru a impiedica acest masacru si abuz aduse la adresa betonului.


Niciun comentariu: