joi, 25 octombrie 2007

S-a votat, hotii merita respect.


Noul cod penal prevede ceva cu adevarat penal.

Doua articole interesante, unul prevedea ce avea sa vie;
Codul lui Chiuariu - Fiţi primitori cu hoţii care vă sparg casele!
celalalt ce s-a realizat;
S-a votat Codul de protectie a infractorului.
 Propunere 20.08.2007 realizare 25.10.2007. Termen de executie: 65 zile.
     Nu pot sa nu remarc uimitoarea viteza de reactie a legislativului,
daca unui km de autostrada ii trebuiesc ani buni de la proiect pana la practica, daca sinistratii din Rast au stat 18 luni in cort de la inundatie pana la noul camin, daca un accidentat asteapta ore intregi salvarea, daca ...daca... uite ca legea care protejeaza hotii e demna de a fi votata ca cea mai rapida 
reactie a autoritatilor la necesitatile societatii.
Sincere felicitari!

   In sfarsit se va face dreptate, dreptate pentru toti, nu doar pentru omul muncitor care castiga foarte bine, care isi permite aproape orice lux, asta numai dintr-un salariu normal.

    romania a decis ca este tipul sa se preocupe si de cei pe care i-am lasat deoparte...si anume hotii.

    Romanul a pus mereu problema hotilor putin "old fashion"...ce am uitat insa este ca vremurile se schimba, oamenii se schimba, mentalitatile se innoiesc, hotii nu mai sunt aceasi. NIMENI nu fura de placere ci numai din nevoie.
Sub aceasta sintagma, alesii nostrii au luat in sfarsit in maini problema "fiului" dat deoparte, a hotului.

   Capetele luminate care conduc (la pierzanie) aceasta tara deloc minunata au gandit cam asa; daca esti calcat de hot, nu ai voie sa-l agresezi ci dimpotriva sa-l lasi, eventual sa-l ajuti sa-si faca meseria. Un gest laudabil si o dovada de omenie nemaintalnite impuse de lege.

"
Care va să zică, cititorule, singur acasă, călcat de hoţi, dacă intrusul nu te atacă fizic, direct şi imediat, ci doar îţi fură bunurile agonisite, tu nu ai voie să-l atingi. Dacă l-ai lovit înainte ca el s-o facă sau fără ca hoţul să aibă intenţia de a te ataca, atunci rişti să te trezeşti cu un dosar penal şi poate chiar să faci închisoare. Vă recomandăm, aşadar, să staţi mai întâi de vorbă cu hoţul, ca să vedeţi ce intenţii are. Dacă spune că vrea să vă bată, nu faceţi nici un gest violent până nu începe el. Dacă spune că el vrea doar să fure, nu-l împiedicaţi. Doar omul nu-i violent!... Fie că hotărâţi să vă ascundeţi, până trece hoţul, fie că alegeţi să staţi de vorbă cu el, important este să aveţi mereu la îndemână telefonul pentru a forma singurul număr salvator: 112..."

   Pe langa prevederile proiectului de lege eu din bun simt as adauga ca un procent de 80% din veniturile realizate de oamenii muncitori sa fie luati sub forma de taxe din care un cumul de 40% sa fie directionat catre cei care au comis o infractiune, de la una cat de minora pana la talharie, crime, violuri etc. In acest fel acestia nu ar mai fi constransi sa cada in rusine comitand asemena fapte murdare. Restul de 40% cum probabil v-ati gandit li se cuvin celor care au avut spiritul si inteligenta necesare sa propuna asemena legi parca binecuvantate....si anume alesilor nostrii.

   In acest context oficial va anunt ca in prima zi de intrare in valabilitate a legii imi voi da demisia si voi forta usile bancii nationale.
 
   Pentru cei care nu stiu, daca o lege noua, modifica incadrarea unei infractiuni, aceasta intra sub incidenta legii cea mai favorabila chiar daca aceasta a avut loc sub vechea legislatie. Concluzia este ca Traian Remes a fost ilegal filat deci acesta va scapa basma curata. Vestea buna este ca nu e singurul.

Niciun comentariu: