joi, 25 octombrie 2007

America ne pregateste de razboi.


   Bush declara: Romania poate fi atacata de Iran. Noi, poporul umil, foarte prost si pro america condus ar trebui sa efectuam pe nerasuflate urmatorii pasi:
 Pasul 1. sa credem
 Pasul 2. sa ne panicam
 Pasul 3. sa atacam Iranul
 Pasul 4. sa multumim americii ca ne-a ajutat sa prevenim aceasta tragedie nationala si mondiala.
    Asta ar vrea desigur america, natiune care ne-ar fi vesnic recunoscatoare daca i-am sprijini fara tam-tam eforturile de a pune mana pe, petrolul si gazele naturale ale Iranului, cel din Irak nefiindu-le de ajuns.
    Hai sa disecam putin cele doua parti, Iran vs. SUA.
*Iran, o tara relativ pasnica cu obiceiurile si probleme sale. O natiune asediata mediatic continuu de ghici cine. America. Implicat in cateva conflicte acesta nu ameninta cu adevarat siguranta si integritatea vreunui teritoriu.
*America, marele "inger pazitor" al terrei, o natiune insetata de putere, control, resurse si imagine. Spre deosebire de Iran, SUA, o natiune 
"demna si linistita" a purtat, intetit, inceput cateva razboaie celebre:
   -
Razboiul din Vietnam, a avut loc intre 1959 si 1975, initial inceput de francezi apoi preluat fara nici cel mai mic motiv de americani.
   - Razboiul din Golf,  razboi purtat in perioada 16 ianuarie - 28 februarie 1991 intre Irak si o coalitie compusa din 28 de natiuni conduse de SUA.
   -  Razboiul din Iugoslavia 1991 - 1992, bombele S.U.A./ NATO cad asupra sârbilor, muntenegrenilor, albanezilor, ungurilor, românilor si a celorlalte populatii care intrã în componenta multietnicã a R.F.Iugoslavia. Nu au existat negocieri cum au sustinut oficialitãti ale Statelor Unite.
    - Razboiul din Afganistan, razboi inceput de SUA in 2002 sub pretextul unei himere, Osama Bin Laden. Afganistanul, o natiune macinata de conflictele inter-etnice urmeaza a fi "eliberata" de unchiul Sam. Desigur, resursele minerale, gazele naturale sau pozitia strategica in
 coasta Rusiei nu fac parte din preocuparile unchiului istet.
 Razboiul continuua si azi din nefericire cu implicarea activa a romaniei.
    -
Razboiul din Irak, la 20 martie 2003 a început invazia coaliţiei în Irak condusa de SUA, care viola flagrant Dreptul Internaţional şi care nu dispunea de aprobare din partea Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite. Trebuie menţionat însă că din peste 200 de războaie declanşate şi purtate de la înfiinţarea acestui for internaţional (O.N.U.) până astăzi, doar vreo 2 au fost purtate la instigarea şi cu aprobarea acestuia, restul, care reprezintă covârşitoarea majoritate, fiind purtate fără nici un fel de aprobare a forurilor internaţionale la initiativa SUA. 
     De asemenea nu trebuie omis ca la nici doua saptamani de la invazia Irakului, armate de petrolisti ai SUA au inceput sa exploateze campurile petrolifere irakiene.
    Astea sunt cele mai cunoscute si recente dintre razboaiele dirijate de aceasta natiune "pajnica". Sa nu uitam implicarea fara motiv a SUA in cele doua razboiae mondiale.
    Este doar o chestiune de timp pana cand USA ne va implica in alt razboi.
   
Citez dintr-un document interesant, ptivind masina de propaganda americana:

"Stirile provenite din SUA sunt impartiale si moderate, spunând numai adevãrul.

 Realitatea: Ceea ce vedem azi este o gravã distorsionare a faptelor. Mass-media este dominatã de marile interese financiare si functioneazã ca masinã de propagandã a Pentagonului. Din motive politice este arãtatã numai suferinta unui anumit grup etnic- a refugiatilor albanezi pãrãsind Kosovo, în timp ce alte victime ale bombardamentelor NATO din Iugoslavia sunt practic ignorate. New York Times, CNN, ABC, CBS, NBC si altii promoveazã opinii calomniatoare asupra evenimentelor din Iugoslavia pentru a legitima bombardamentele masive ale NATO. General Electric, unul dintre cei mai mari producãtori de motoare pentru avioanele NATO sunt proprietari ai NBC si co-proprietari ai MS/NBC
.
"

Niciun comentariu: