duminică, 3 ianuarie 2010

romania, si tara in care nu ai unde sa te caci



Tocmai am vazut o emisiune tare interesanta, era despre toaletele publice, mai bine zis despre lispa acestora pe meleagurile noastre.

Da, asa e, in romania n-ai unde sa te caci, poate doar in ea de tara daca poti trece in spectrul metafizic la delicatul moment.
Mai in gluma, mai in serios, fie ca esti bastinas, turist, bolnav de vezica sau doar te incearca oricare din cele doua necesitati fiziologice, in romania n-ai unde sa o faci. Gari, autogari, popasuri pe sosea, orase, sate, capitala, parcuri, piete, locuri de agrement, daca intr-o oricare alta tara, una normala vreau sa zic, in oricare din aceste locuri vei gasi cu siguranta o toaleta publica decenta, gratuita sau nu, in romania nu vei gasi. Ma rog, mai ramane varianta in care fie vrei sa-ti insulti anticorpii, fie sa-i bagi in teste prin a pasi in cea mai periculoasa realitate statica autohtona, exceptand poporul asta, toaletele publice romanesti. Puternice generatoare de greata, acestea condeiesc parca realitatea romaneasca, o tara mizera locuita de oameni si mai mizeri.

Pentru cele murdare nu m-as grabi sa condamn iar sistemul, institutiile, autoritatile ci romanul, omul.
Din slabele mele cunostinte in domeniu, stiu ca singurul animal care la propriu se caca pe el si nu face curat e vaca. Pisica insa, chiar ne da un exemplu de pedanta. Romanul ce a patit?

2 comentarii:

Hortopan spunea...

Ne place sa-l tinem cu noi...

cacat...

Jigodie spunea...

traim in el