duminică, 27 iunie 2010

Despre iresponsabilitate la români


IRESPONSÁBIL, -Ă, iresponsabili, -e, adj. (Adesea substantivat) Care este în situația de a nu putea răspunde de actele sale (reprobabile); p. ext. care este lipsit de simțul răspunderii; neresponsabil. - Din fr. irresponsable.

Sursa : DEX '98

Aveţi mai jos, în ordine cronologică, două tipuri de declaraţii: cele ale unor oficiali români şi cele ale unor oficiali străini. Simţiţi prăpastia enormă dintre ele?


↓ Emil Boc, premierul României, 4 august 2009: “Cred ca în trimestrul I al anului 2010 vom avea o uşoară creştere economică”.


↑ Agenţia Moody’s, 2 septembrie 2009: “Romania se afla intr-o recesiune profunda, din care nu va iesi pana in 2010″


↑ Robert Zoellick, presedintele Bancii Mondiale, 2 octombrie 2009: “2009 va continua să fie un an dificil, iar 2010 (…) unul foarte nesigur”


↓ Traian Băsescu, preşedintele României, 3 octombrie 2009: “Evaluările spun că România va trece la creştere economică pozitivă în trimestrul doi din anul 2010″.


↓ Vasile Blaga, secretar general al PDL, ministrul Afacerilor Interne, 12 iunie 2010: “Cred ca guvernul Boc ar trebui să plece dacă se va ajunge la aplicarea măsurii de creştere a taxelor”.


↓ Elena Udrea, ministrul Dezvoltării şi Turismului, 20 iunie 2010: “Nu punem în discuţie creşterea TVA-ului sau a taxelor, am fi vorbit despre acest lucru dacă nu luăm măsurile de reducere a cheltuielilor. Dacă nu vom fi în stare să le implementăm, va veni alt guvern care să crească taxele, nu acest guvern. Noi credem în aceste măsuri (reducerea cheltuielilor, n.red.), dacă nu suntem în stare, va veni alt guvern care să aplice alte măsuri”.


↑ Mark Gitenstein, ambasadorul SUA la Bucuresti, 25 iunie 2010: “Cea mai scurtă cale pentru a face situaţia mai bună pentru populaţie este să angajezi cât mai mulţi oameni şi să le cresti salariile. Iar acest lucru trebuie să se intample în primul rand în sectorul privat”

Sursa: aci

3 comentarii:

kalashnikovworm spunea...

da. in vorbe totul e usor. si ce treaba au slujbele cu guvernul?? trebuie sa vina acest guvern sa faca planuri pentru un sistem privat? i just don't see how he's words aren't just the regular bullshit.

Jigodie spunea...

e datoria guvernului sa creeze si intretina un climat economic sanatos. Vad acu, deloc cu stupoare pt ca-s deja obisnuit cu mascaradele astea ieftine si inutile, ca prim ministrul romaniei, acest pitic dobitoc, a fugit sa arunce un sac de nisip in calea viiturii prin Moldova. La ce folos? Ma tem ca nu pt asta e platit ci normal ar fi sa avem slujbasi bine platiti si dotati care sa faca asta iar el sa se asigure ca au toate conditiile legale, dotarile si motivatia necesara. Este?

tony spunea...

Pentru bilete ieftine de avion incearca siteul www.flysky.ro si vei gasi cele mai mici preturi de pe piata!