luni, 7 decembrie 2009

Ca la tarfe, te culci cu una dar te trezesti cu alta!


Lehamitea pe care mi-o provoaca clasa politica romaneasca, dublata cu succes de insusi poporul roman, depaseste culmi inalte, am zis-o indodeauna. Aseara insa, am asistat la "circul cel mai circ" privind parca doua tari diferite, doua universuri si realitati paralele coexistand. Pentru trei televiziuni, in trei sondaje era un presedinte dar intr-o cu totul alta dimenstiune, tara, realitate, televiziune, sondaj, era celalalt. Fiecare cu inflacararea si convingerea sa, prezenta, sustinea, proclama, declara, totul in dezacord cu ce spunea celalalt. As putea spune ca am asistat la ultimele clipe ale alegerilor din doua tari diferite fata de care manifestam o stranie preocupare.

Nu-mi ramane decat ironic sa-i felicit pe romanii care si-au vandut votul pentru doi pesti, o galeata de plastic, un foras sau orice altceva colorat fie portocaliu, fie rosu. Macar ei au castigat ceva din votarea asta!
Noi, restul am ramas cu buza sparta.

2 comentarii:

Tile spunea...

In loc sa facem ceva sa inlaturam aceste mentalitati idioate care ne-au dus numai belele continuam s-o sugem fara sa ne pese iar hotii pe care-i tot ciclam la putere isi ingrasa conturile pe spatele nostru. Imi este rusine sa spun ca sunt roman si in incheiere nu am de cat de zis: sa-mi bag pula-n Romania!

Jigodie spunea...

Gresit! Mai bine ti-o bagi in romani, e doar vina noastra. Toata latenta asta, lipsa de atitudine si dobitocenia ne costa mult, foarte mult. Suntem tara cea mai slaba din UE iar reala problema este ca suntem si tara fara vreo reala perspectiva.