miercuri, 23 aprilie 2008

Crezi ca traiesti mai bine ca un puscarias?


Mai bine puşcăriaş, decât om de bună credinţă! Asta îţi vine să spui după ce vezi sumele alocate pentru cei care au furat, omorât sau care au “fentat“ legea. Statul român cheltuieşte zilnic 59,64 lei pentru fiecare deţinut în parte.

Aproape 18.000.000 de lei vechi pe lună pentru fiecare persoană privată de libertate. La finalul lunii, factura pentru cei 30.000 de deţinuţi ajunge la 53.586 lei noi.

Atât cheltuieşte statul român cu cei din spatele gratiilor. Nu atât de darnic este însă şi cu milioanele de români cinstiţi şi care muncesc din greu, o lună întreagă, pe salariul minim de 500 de lei.

Masa zilnică a unui deţinut trebuie să respecte norme calorice: să conţină lapte, carne, ouă şi vitamine. Astfel că, zilnic, un puşcăriaş trebuie să consume nu mai puţin de 2.855 de calorii.

După gratii se consumă des carne

Dacă “cei de afară“ nu văd carnea cu lunile, puşcăriaşii au parte de ea zilnic. Una dintre mese trebuie să conţină obligatoriu carne! Aşa se face că, în special în perioada de iarnă, mulţi comit infracţiuni pentru că le e mai bine după gratii.

Aici au un acoperiş deasupra capului şi masa asigurată. În plus de asta, medicamentele pentru care un bătrân dă aproape toată pensia sunt asigurate de penitenciar. Gratis! Nici de încălţăminte sau de haine nu duc lipsă.

Ba mai mult, sunt schimbate în funcţie de sezon. Sumele foarte mari alocate pentru infractori sunt justificate de către conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor prin necesitatea de a se conforma normelor UE.

30.000 de deţinuţi sunt acum în România

Statul român cheltuieşte lunar 53.586 de lei pentru cei aproximativ 30.000 deţinuţi. În această sumă sunt incluse asigurarea cazării, servicii medicale, utilităţi, dar şi paza acestora. În plus, puşcăriaşii primesc îmbrăcăminte şi încălţăminte în funcţie de anotimp.

Personal sunt de accord cu orice facilitate accordata puscariasilor doar ca acestia ar trebui sa plateasca pentru ea, prin munca. Sa isi plateasca caldura, meniul, asistenta medicala, televizorul si orice alt lucru. Ba chiar daca doresc un meniu bogat, sa plateaca pentru el cum face orice roman cinstit si fraier in fond

Niciun comentariu: