sâmbătă, 22 septembrie 2007

...a mai murit un mercenar



Presa vuieste;
Gardianul - Al saselea militar român omorât in Irak
Libertatea - Ucis de teroristi in Irak
Evenimentul - A cazut si al optulea

Probabil il deplangeti cu totii, va ganditi cu totii la familia rapusa de durere, la pierderea unui roman.
Ce uitati majoritatea sa va aduceti aminte este ca acest roman este de fapt un mercenar, un mecenar angajat de armata americana pentru a-i face jocurile politico-strategice.
DEFINITIE: MERCENÁR, -Ă, mercenari, -e s.m., adj. 1. S.m.
Persoană angajată cu leafă într-o armată (străină); fig. persoană care, pentru bani sau pentru unele avantaje materiale, face orice fel de servicii. 2. Adj. Care aparţine mercenarilor (1), privitor la mercenari; care se compune din mercenari. – Din fr. mercenaire, lat. mercenarius.
Aceasta mult trambitata forta de eliberare este o armata
platita care da buzna in casele, patria, mostenirea unui popor pentru a le distruge viata, valorile si a le cuceri resursele.
Nicio clipa n-am crezut in aceata adunare de armate care propovaduieste
"PACEA" prin intermediul razboiului.
Probabil va sunt cunoscute miscarile care sa fac pentru a prinde un loc in contingentele romanesti care lupta pentru "eliberarea" unor tari nevinovate. Este si normal, la un salariu de cateva sute de euro pe zi, sporuri si alte beneficii oricine si-ar dori.
Inainte sa-l deplangi pe acest erou cotropitor te rog sa intrebi Ministerul de Intrne care este salariul sau pe luna, intreaba care era misiunea lui si daca a fost obligat sa faca asta sau a ales acest lux al cotropirii??? Cu siguranta cand vei vedea cifrele si tu vei carcoti. Personal, nu gasesc greu sa ma duc intr-o tara impaiata de armate straine, sa flutur o pusca pe umar, sa iau o gramada de bani. Ahh...da, este pericolul mortii. Intr-adevar este, dar este si pericolul sa te calce masina aci, in "magnificul si liberul Bucuresti": mori fara glorie, fara bani fara sa te fi expus riscurilor unui razboi.
Inainte de a-l numi erou pe acest mercenar, te rog, de asemenea, sa-ti imaginezi Romania impanzita de armatele filipineze, sa zicem, cu scopul de a scapa aceasta tara de politicienii nostrii minunati. Imagineaza-ti in casa ta, caminul, familia ta dand buzna un mascat cu pusca`n fata amenintandu-ti familia, ai ezita sa-l omori?
L-ai numi eliberator, erou ori cotropitor si mercenar?

3 comentarii:

oterkep spunea...

perfecta dreptate. daca mori impuscat de un talhar in propria ta casa, nu se declara zi de doliu in tara. doar si asta ar fi aproape la fel.

Anonim spunea...

cat de idiot poti fi mai blogare

Anonim spunea...

ESTI UN PROST! IN PRIMUL RAND NU-L PLATESTE MINISTERUL DE INTERNE CI MAPN, APOI ACESTI OAMENI AU O PREGATIRE DE ELITA, AU PIERDUTI ANI INTERGI CU PREGATIREA...PENTRU CAT CREZI TU CA SUNT PLATITI...E PUTINI.EI LASA ACASA FAMILIA ...SI ISI RISCA VIATA.SE DUC INTR-O TARA STRAINA PENTRU CA FACEM PARTE DINTR-O ALIANTA (NATO) CARE DACA O SA TE INVADEZE...VREODATA CINEVA O SA-I FI RECUNOSCATOR.IMAGINILE DIN FILME PE CARE LE AI TU IN CARE INTRA PESTE EI IN CASA SUNT FICTIUNE, SOLDATII ADEVARATI ACTIONEAZA LA ORDIN...SI CIVILII NU AU CE CAUTA CU LUPTA ASTA...CU TOATE CA TERORISMUL A SCHIMBAT MULTE...ORICUM RAZBOIUL ESTE CRUD...SI NU ARE NIMENI DE CASTIGAT NIMIC..SI CAND INVINGI TOT PIERZI...TOTUSI ABTINE-TE DE LA COMENTARII PUERILE,MATURIZEAZA-TE SI LASA PROFESIONISTII SA-SI FACA TREABA...ORICUM ESTI CA UN PURICE PE BLANA UNUI CAINE CARE SE LAUDA CA L-A MUSCAT.POWER TO ARMY!
ARMY RULES!!